Go Back
+ servings
daim kage opskrift
Udskriv
3 fra 35 stemmer

Daim Kage

Den lækre Daim kage, ligesom de Daim tærter man kan købe fra Almondy. Prøv denne opskrift på Daim kage og oplev forskellen.
Forb. tid40 min
Tilb. tid20 min
Ret: kage
Køkken: Svensk
Tags: daim, kage, tærte
Portioner: 5 portioner
Kalorier: 500kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

Lag

  • 4 stk Æggehvider
  • 150 g Hasselnødder
  • 100 g Sukker

Creme

  • 4 stk Æggeblommer
  • 130 ml Fløde 38%
  • 75 g Sukker
  • 150 g Smør

Glasur

  • 150 g Mælkechokolade
  • 2 spsk Fløde 38%
  • 1 Stk Stor Daim

Sådan gør du

Bunden

  • Fordel æggehvider fra æggeblommer.
  • Tilføj hakkede hasselnødder og 100 g sukker.
  • Rør i massen.
  • Tilføj massen til rund bageform. Giv den noget fedtstof inden.
  • Indsæt bageformen i ovnen, og bag for 12 minutter, på 180 grader.

Creme

  • I en gryde, bland æggeblommer, fløde, og sukker.
  • Rør i massen under svag varme.
  • Fjern fra varmen, og tilføj smørret.
  • Tilsæt nu creme din bageform med bunden.
  • Sæt den i køleskabet i mindst en time.

Glasur

  • Hak Daimen
  • Tilsæt chokolade, fløde og Daim til en gryde.
  • Smelt ingredienserne i gryden.

Daim kage

  • Tilsæt glasuren til din bageform med bund og creme.
  • Stil bageformen i køleskabet i mindst 6 timer. Så den bliver helt kold og fast.