daim kage opskrift

Daim Kage Opskrift – Den Klassiske Daim Tærte

Du kender måske den klassiske Daim kage, eller tærte, fra Almondy. Det er muligvis en af de bedste kager man kan købe i online supermarkeder. Derfor var det jo oplagt at lave en hjemmelavet Daim kage opskrift, som efterligner den.

Resultatet var en super lækker kage, som smager meget lignede. Den har alt det lækre fra tærte, men også den velkendte karamel og chokoladesmag fra Daim. Hvis du er glad for den købte Almondy tærte, vil du med sikkerhed kunne lide denne opskrift.

Daim kage opskriften består af lag, creme og glasur. Præcis som den klassiske!

Denne opskrift kan bruges ved næsten alle lejligheder. Om du skal have en stor familie familie på besøg, eller bare have en hyggelig fredag, så er det en oplagt opskrift.

Normalt kunne jeg aldrig finde på at købe en Daim chokoladebar. De er langt fra så gode som andre barer i min optik. Jeg ville for eksempel meget hellere spise en Snickers eller proteinbar. Men faktisk fungerer Daim helt fantastisk i kager og is, også for mig, som ellers ikke er specielt glad for Daim.

Når man bruger Daim til en kage, tærte, eller iskage, får den nemlig en anden konsistens, men holder stadig den karakteristiske smag. Hvis du aldrig har prøvet Daim iskage, kan denne klart også anbefales.

I denne Daim kage opskrift bruger jeg også godt med fløde, æg og hasselnødder. Det hjælper meget til at gøre det til en more rigtig kage. På den måde er den også anderledes fra Almondy tærten, da den smager mere af kage.

Hvis du gerne vil have mere Daim smag i kagen kan du eventuelt overveje at udskifte noget mælkechokolade, med Daim. Jeg anbefaler du udelader 50 gram chokolade, og tilføjer Daim i stedet. Det kan nemlig også blive for meget karamel.

daim kage opskrift
Udskriv
4.41 fra 5 stemmer

Daim Kage

Den lækre Daim kage, ligesom de Daim tærter man kan købe fra Almondy. Prøv denne opskrift på Daim kage og oplev forskellen.
Forb. tid40 min
Tilb. tid20 min
Ret: kage
Køkken: Svensk
Tags: daim, kage, tærte
Portioner: 5 portioner
Kalorier: 500kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

Lag

  • 4 stk Æggehvider
  • 150 g Hasselnødder
  • 100 g Sukker

Creme

  • 4 stk Æggeblommer
  • 130 ml Fløde 38%
  • 75 g Sukker
  • 150 g Smør

Glasur

  • 150 g Mælkechokolade
  • 2 spsk Fløde 38%
  • 1 Stk Stor Daim

Sådan gør du

Bunden

  • Fordel æggehvider fra æggeblommer.
  • Tilføj hakkede hasselnødder og 100 g sukker.
  • Rør i massen.
  • Tilføj massen til rund bageform. Giv den noget fedtstof inden.
  • Indsæt bageformen i ovnen, og bag for 12 minutter, på 180 grader.

Creme

  • I en gryde, bland æggeblommer, fløde, og sukker.
  • Rør i massen under svag varme.
  • Fjern fra varmen, og tilføj smørret.
  • Tilsæt nu creme din bageform med bunden.
  • Sæt den i køleskabet i mindst en time.

Glasur

  • Hak Daimen
  • Tilsæt chokolade, fløde og Daim til en gryde.
  • Smelt ingredienserne i gryden.

Daim kage

  • Tilsæt glasuren til din bageform med bund og creme.
  • Stil bageformen i køleskabet i mindst 6 timer. Så den bliver helt kold og fast.

1 kommentar til “Daim Kage Opskrift – Den Klassiske Daim Tærte”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen