Vegansk Carbonara Pasta opskrift

Vegansk Carbonara Pasta Opskrift – Uden Æg og Kød

Her finder du den bedste veganske Carbonara pasta jeg nogensinde har prøvet. Den er fuldstændig uden alle de animalske produkter, som klassikeren indeholder. Det vil altså sige den er uden æg, eller bacon.

Den bruger derimod nogle lækre marinerede soltørrede tomater. De smager faktisk bedre end bacon. Primært fordi bacon kan være meget saltet, og give en lidt voldsom smag. Med de soltørrede tomater i denne Carbonara kan man man selv vælge hvor kraftig smagen skal være.

Du kan eventuelt tilføje en smule mere eller mindre liquid smoke. Så der er altså intet galt med at ændre lidt på opskriften. Det her er blot den opskrift jeg syns smager bedst, men det kan være du har andre præferencer. Ligesom mine veganske bananpandekager uden æg.

Hvis du kan lide opskriften, eller har nogle forslag kan du efterlade en kommentar nedenfor. Jeg er altid åben for at ændre i opskrifterne, hvis der skulle komme en bedre metode.

Hvis du er veganer og har nogle veganske retter, du gerne vil have på siden kan du også kontakte mig. Jeg har allerede flere veganske opskrifter, såsom banankage -og jeg ville elske at have flere.

Vegansk Carbonara Tilbehør

Som enhver god Carbonara kan du også tilføje diverse tilbehør. Jeg vil umiddelbart anbefale du tilføjer noget vegansk eller almindeligt ost, eller persille. Særligt persille er lækkert, da det ellers er en lidt tung ret.

Men der er intet der stopper dig fra at tilføje andre ingredienser. Det er blot nogle af mine anbefalinger, som jeg selv har prøvet. Hvis du har nogle gode forslag kan du efterlade en kommentar, så kan det være jeg tilføjer den til opskriften.

Vegetarisk Carbonara Opskrift

Hvis du er vegetarisk, men ikke veganer, kan du også lave opskriften vegetarisk. Det kan være du har noget mælk liggende, som du gerne vil bruge. Pastaen fungerer også hvis du bruger almindeligt mælk.

Så denne ret er altså også passende til en vegetar. Dog, hvis du er vegetar, vil jeg anbefale du prøver opskriften, som den er. Jeg har nemlig rigtig god erfaring med lige præcis denne opskrift, og kan så inde for den er lækker.

Vegansk Carbonara Pasta opskrift
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Vegansk Carbonara Pasta

Lækker vegansk og vegetarisk spaghetti Carbonara opskrift, uden æg eller bacon. Oplev hvordan denne veganske udgave af den klassiske Carbonara, så du glemmer alt om den normale version.
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: pasta
Køkken: Italiensk
Diet: Vegan
Tags: Carbonara, pasta, vegansk, vegetarisk
Portioner: 4
Kalorier: 480kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 400 g Pasta Skal gerne være hvedepasta, selvom man godt kan bruge grovpasta. Det giver bare ikke samme effekt.

Sprøde soltørrede tomater

  • 1 dl Soltørrede tomater
  • 2 tsk Soja
  • 1/2 tsk Liquid smoke Flydende røgsmag. Du kan købe det i de fleste supermarkeder.

Carbonara

  • 1 tsk Olivenolie
  • 1 stk Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 30 g Hvedemel
  • 600 ml Vegansk mælk Havredrik, mandelmælk, etc.
  • 1/2 tsk Peber
  • 1 tsk Salt

Tilbehør

  • 1 håndfuld Persille Valgfrit
  • 1 håndfuld Vegansk ost Valgfrit

Sådan gør du

Pasta

  • Bring en stor gryde med vand i kog, til pastaen.
  • Tilføj din pasta, lad den koge, imens du forbereder de andre ting.

Soltørrede tomater

  • Tilføj soltørrede tomater, soja, og smoke til en skål. Lad det marinere.

Carbonara

  • Varm olivenolie på en pande.
  • Tilføj hvidløg og løg, indtil de bruner.
  • Tilføj resten af ingredienserne og kog i 5 minutter. Hvis din sovs ikke er tyk nok, koger du den bare nogle minutter endnu.
  • Tilføj nu pastaen og de soltørrede tomater. Derefter kan du tilføje noget vegansk ost, skulle du have noget liggende.

Video

Noter

Du kan sagtens gemme resten af pasten til dagen efter, hvis du ikke spiser op. Dog kan den hurtigt blive tør, hvis du venter for længe med at spise den. Den skal altså helst spises med det samme. 

3 kommentarer til “Vegansk Carbonara Pasta Opskrift – Uden Æg og Kød”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen