Klassisk no-bake cheesecake uden husblas, med et hint af citron. Den skal ikke bages, men det tager nogle timer før den er klar, da den skal køle.
Forb. tid20min
Tilb. tid1t
Samlet tid4t20min
Ret: Cheesecake
Køkken: Amerikansk
Tags: cheesecake, klassisk, uden husblas
Portioner: 10portioner
Kalorier: 300kcal
Forfatter: Gustav Hassert
Ingredienser
Cheesecake Fyld
680gFlødeostDen med højest fedtprocent
300mlFløde38%
120gFlormelis
60gCremefraiche
2tskCitronsaft
2-3tskVaniljesukker
Cheesecake Bund
200gDigestive kiks
110gSmørSmeltet
110gBrun Farin
1knivspidsSalt
Sådan gør du
Cheesecake Bund
Tilføj dine kiks og sukker til en foodprocessor og blend godt.
Dernæst tilføjer du blødt smør til foodprocessoren, og blender til det bliver en klump.
Tag din springform (ca. 23cm) og giv den noget fedtstof, eller bagepapir i bunden, men kun i bunden.
Tag din kiksemasse og fordel på bunden af springformen. Primært i bunden, men du kan også skubbe det en smule op af siderne.
Sæt din cheesecake bund i køleskabet, indtil den skal bruges igen.
Cheesecake Fyld
Kom fløden i en skål, og blend med en håndmixer, i 4-5 minutter. Sæt den til side.
I en anden skål piskes flødeost, flormelis, cremefraiche, citronsaft, og vaniljesukker sammen. Det skal piskes i 2-3 minutter. Sørg for der ikke er nogle klumper.
Når det hele er pisket godt sammen tilføjer du fløden til resten af ingredienserne, og blander det med en gummi spatel. Det skal bare lige vendes et nogle gange.
Den Færdige Cheesecake
Tilføj nu dit cheesecake fyld til springformen, sådan at hele bunden er dækket jævnt.
Sæt kagen i køleskabet i mindst 4 timer, så den bliver stiv. Dog er det bedst at lade den køle natten over, eller 12 timer.
Noter
Hvis du skal have gæster i weekenden kan det betale sig at lave den nogle dage i forvejen. Så er du sikker på den er stiv, som den skal være, og smager fantastisk.