Go Back
+ servings
daim cheesecake med karamel
Udskriv
4.22 fra 23 stemmer

Daim Cheesecake med Karamel

Denne Cheesecake er med både Daim og ren Karamel, hvilket giver den en fantastisk smag. Den er no-bake, nem og smager af Daim.
Forb. tid29 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid59 min
Ret: Cheesecake
Køkken: Amerikansk
Tags: cheesecake, daim, karamel
Portioner: 12 personer
Kalorier: 467kcal

Ingredienser

Bund

  • 50 g Smør
  • 35 g Flormelis
  • 60 g Hvedemel
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 2 spsk Knust Daim bar

Fyld

  • 400 g Flødeost Ikke light.
  • 150 g Karamel
  • 2 spsk Kunst Daim
  • 85 g Flormelis
  • 150 ml Flødeskum

Pynt til toppen

  • 220 g Karamel
  • 3 Flødeskum
  • 2 spsk Knust Daim

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 150 grader, og smør en springform med smør. Den skal mindst være 18 cm. Blend alt din Daim, så den er klar til senere.

Bund

  • Si hvedemel, flormelis og vaniljesukker sammen, og tilføj herefter smeltet smør. Tilføj dernæst 2 spsk knust Daim, og rør indtil der dannes en tyk dej.
  • Nu skal dejen tilføjes til dit springfad. Det skal bare være så lige som muligt, og dejen skubbes gerne lidt op ad siderne. Bag herefter bunden i ovnen i 20 minutter. Lige til det begynder at brune let. -Den skal ikke være hård, det bliver den på køl.

Fyld

  • I en stor skål røres flødeost, Daim og karamel sammen. Når det er blandet tilføjes flormelis langsomt, til det er helt rørt sammen.
  • I en anden skål piskes fløde til flødeskum, og foldes sammen i den forrige skål. Hvis du i stedet købet flødeskum på flaske, kan du bare tilføje det med det samme.
  • Når det hele er blandet sammen tilføjes den til springformen, hvor bunden er. Det er vigtigt den er helt kold først - og så sættes den på køl.

Topping

  • Pisk karamel og flødeskum sammen indtil jævnt, og tilføj dernæst til den færdige cheesecake. Til sidst drysser du dine resterende Daim krummer over det hele.

Video

Noter

Du skal bruge en ovn til denne cheesecake bund, men selve kagen er stadig no-bake. Det er blot for at gøre bunden ekstra lækker. Dertil skal det siges hvor vigtigt det er du lader din cheesecake bund afkøle. Ellers smelter det hele nemlig. Så evt. sæt den i fryseren nogle minutter. -Videoen herover er et lidt anderledes eksempel på samme cheesecake, som du måske også vil være interesseret i.