Denne Daim cheesecake opskrift giver dig præcis hvad du forventer. Udover at være sprængfyldt med Daim indeholder den også godt med ren karamel og flødeskum. Dertil er der naturligvis de andre essentielle ingredienser i en cheesecake.
Den er no-bake siden selve kagen ikke skal i ovnen. Dog skal du bruge en ovn til at lave din bund, hvis den skal være rigtig lækker. Trods dette er det altså stadig en super nem cheesecake opskrift, som ikke kommer til at volde dig problemer.
Vi håber du kommer til at nyde denne cheesecake lige så meget som os. Du kan nemt tilføje eller udskifte ingredienser til din topping, hvis det skulle ønskes.
Daim Cheesecake Fyldt Med Smag
Daim er simpelthen bare en fantastisk opfindelse og kan bruges så mange steder. På mange måder er det faktisk ligesom Oreos, hvilket også kan bruges i utroligt mange dessert opskrifter. Jeg lavede fornyligt en Oreo frosting, som blev helt fantastisk.
Daim kan ligeledes bruges til at gøre de fleste desserter bedre. Om det så er en Daim kage, eller en cheesecake, som du ser her. Det fungerer ganske simpelt bare.
Dog er det en rigtig god ide at tilføje ekstra karamel, når du laver en cheesecake med Daim. Selvom Daim alene smager fantastisk hjælper den rene karamel til at give en gennemgående smag igennem hele kagen.
Cheesecake Topping Inspiration
I denne opskrift bruger vi naturligvis Daim til at pynte, men derudover bruges der faktisk også flødeskum og karamel. Flødeskummen hjælper til at gøre det hele mere luftigt i kombination med de andre ingredienser. Dette skal klart prøves, hvis du ikke allerede har prøvet det. Denne topping kan også nemt bruges til vanilje muffins eller måske citronmuffins. Dog kan en citron smørcreme også anbefales til dette formål.
Dog er vores topping bare et eksempel. Det er nemt at lave din helt egen unikke topping til cheesecake. I opskriften herunder finder du eksempelvis en video, hvor der bruges en kombination af karamel og popcorn. Det må siges at være lækkert.
Dog er dette måske ikke en cheesecake som passer specielt godt med bær. Hvis du gerne vil lave en brumbær cheesecake eller måske en hindbær cheesecake, burde du tage et kig på en anden opskrift.
Daim Cheesecake med Karamel
Ingredienser
Bund
- 50 g Smør
- 35 g Flormelis
- 60 g Hvedemel
- ½ tsk vaniljesukker
- 2 spsk Knust Daim bar
Fyld
- 400 g Flødeost Ikke light.
- 150 g Karamel
- 2 spsk Kunst Daim
- 85 g Flormelis
- 150 ml Flødeskum
Pynt til toppen
- 220 g Karamel
- 3 Flødeskum
- 2 spsk Knust Daim
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 150 grader, og smør en springform med smør. Den skal mindst være 18 cm. Blend alt din Daim, så den er klar til senere.
Bund
- Si hvedemel, flormelis og vaniljesukker sammen, og tilføj herefter smeltet smør. Tilføj dernæst 2 spsk knust Daim, og rør indtil der dannes en tyk dej.
- Nu skal dejen tilføjes til dit springfad. Det skal bare være så lige som muligt, og dejen skubbes gerne lidt op ad siderne. Bag herefter bunden i ovnen i 20 minutter. Lige til det begynder at brune let. -Den skal ikke være hård, det bliver den på køl.
Fyld
- I en stor skål røres flødeost, Daim og karamel sammen. Når det er blandet tilføjes flormelis langsomt, til det er helt rørt sammen.
- I en anden skål piskes fløde til flødeskum, og foldes sammen i den forrige skål. Hvis du i stedet købet flødeskum på flaske, kan du bare tilføje det med det samme.
- Når det hele er blandet sammen tilføjes den til springformen, hvor bunden er. Det er vigtigt den er helt kold først – og så sættes den på køl.
Topping
- Pisk karamel og flødeskum sammen indtil jævnt, og tilføj dernæst til den færdige cheesecake. Til sidst drysser du dine resterende Daim krummer over det hele.
Den skal prøves i weekenden!