Hvis du leder efter en lækker no-bake cheesecake med Digestive kiks i bunden, er du kommet til det rette sted. Denne opskrift er baseret på simple ingredienser, som mange folk allerede har derhjemme. Hvoraf bunden er det mest simple.
Denne cheesecake bund af Digestive kiks er utroligt let at lave, og kræver kun kiks og smør. Så bliver det altså ikke lettere. Af denne grund kan du faktisk lave hele denne cheesecake opskrift på få minutter, selvom den også skal hvile.
Dertil er opskriften også med Mascarpone, hvilket tilføjer lidt ekstra til smagen. Hvis du ikke er meget for dette kan det altid udelades, men det er super lækkert.
Hvad Er No-Bake Cheesecake?
Når man skal lave en cheesecake har man generelt valget mellem at lave en som skal bages, eller blot sættes på køl. Særligt i mange andre lande er de bagte cheesecakes særdeles populære, men i Danmark er det næsten altid no-bake cheesecakes.
Normalvis er no-bake kagerne langt lettere at lave. Det skyldes til dels at den ikke skal bages, men også fordi den har færre ingredienser. En klassisk no-bake cheesecake er sjældent mere end 10 forskellige ingredienser, udover måske pynt. Den bagte version kræver dog lidt mere for at få den rette effekt.
Så på denne måde er det faktisk en lettere opskrift end eksempelvis citronmuffins, og kræver ikke mange evner i køkkenet.
Når det er sagt, så er no-bake cheesecakes også præcis lige så gode, trods de er nemme at lave. Hvis det er første gang du skal lave sådan en kage, kan vi klart anbefale du laver en no-bake cheesecake som det første.
Cheesecake hviletid På Køl
Lige meget om du laver en med Oreo frosting eller en klassisk cheesecake, skal den på køl. Hvis du laver en no-bake cheesecake er det essentielt du lader den køle længe nok. Efter kagen er lavet skal den mindst stå i 4 timer. Den kan sagtens spises før denne tid, men den bliver langt bedre efter disse.
Siden cheesecake er en relativ fed dessert opskrift vil vi jo gerne have den så god som muligt. Men i kontrast til kanelkage eller vanilje muffins kan en cheesecake faktisk blive bedre næste dag. Af den grund kan du sagtens lave opskriften dagen før, og lade den hvile natten over.
Cheesecake med Digestive Kiks
Ingredienser
- 200 g Digestive kiks
- 75 g Smør Usaltet
- 400 g Philadelphia flødeost Original Du kan også vælge Philadelphia light, men den fede giver det bedste resultat.
- 300 g Mascarpone
- 200 g Flormelis
- 1 tsk Vaniljesukker
Sådan gør du
- Tilføj alle dine Digestive kiks til en frysepose, og skub alt luften ud. Dernæst skal alle kiksene bankes til en tyk masse. -Pas på du ikke laver hul i posen.
- Smelt smør i en lille gryde eller pande, og langsomt tilføj din Digestive kiksemasse. Bland det godt sammen indtil det bliver en masse. Smør dernæst massen i bunden af en springform på 23 cm, og sæt på køl.
- I en stor skål tilsætter du flødeost og mascarpone, og blandet det godt sammen. Brug gerne en håndmixer til at blande, og samtidig piske luft i blandingen. Løbende tilføjer du flormelis og til sidst vaniljesukker.
- Tag springform med Digestive kiksebund ud af køleskabet, og tilsæt nu din ostemasse herpå. Her kan du med fordel bruge en kniv eller spatel, så det bliver lige. Når det er gjort dækkes din cheesecake med film, og sættes på køl i 4 timer.
- Efter din cheesecake er færdig har du muligheden for at pynte den, som du ønsker. Her kan det anbefales med Digestive krummer, eller måske Oreos.
Mega lækkert og let. Jeg tilføjede nogle bær på toppen, og det gør den så god