Altmad Legatet

Har du en drøm om at blive noget indenfor madlavning? Hos Altmad vil vi gerne bidrage til din uddannelse og fremtidige karriere. Vi har derfor lavet Altmad legatet med henblik på at støtte trængende unge eller studerende til at opnå deres drøm, om at gøre en forskel indenfor den kulinariske verden.

I første runde udstedes et legat på 2.500 kr., som kan bruges til ethvert formål der kan bidrage til din uddannelse og personlige udvikling.

Formålet med legatet

Altmad legatet er for dig som ønsker at gøre en forskel indenfor den kulinariske verden, eller som er værdigt trængende og kan drage brug af et økonomisk tilskud. Vi håber at legatet vil bidrage til din faglige udviklingen, og at kunne give dig gejsten til at arbejde endnu hårdere for at opnå dine mål.

Legatet har særlig henblik på oplevelser og uddannelser, som der bidrager til det danske køkken som helhed.

Hvem kan ansøge?

Som hovedregel er legatet henvendt unge i uddannelse, som omhandler madlavning. Det inkluderer altså uddannelser som kok, gastronom, konditor og alt derimellem. Dog ved vi at ikke alle erfaringer sker i skolen – og legatet kan såleds også tildeles personer som rejser til udlandet for at lære om lokale madlavningsteknikker.

Der er således ingen begrænsninger for hvem der tages i betragtning, så længe man er værdigt trængende og ønsker at bruge legatet til faglig udvikling. Herunder er eksempler på værdige formål, som har førsteprioritet.

  • Alle værdigt trængende under uddannelse indenfor madverdenen.
  • Inspirationsrejser med fokus på læring om madlavning.
  • Økonomisk hjælp til praktikforløb.

Umiddelbart er der ingen aldersgrænse på legatet, men unge og studerende har førsteprioritet.

Hvor mange legater tilbydes?

Hos Altmad tilbyder vi i første omgang et legat, hvor den værdige modtager vil modtage det fulde legat på 2.500 kr.

Hvad skal legatet bruges til?

Hvis du modtager legatet, har du allerede vist dig værdig som modtager, og der vil derfor ikke være nogen restriktioner for hvad legatet bruges til. Formålet er naturligvis at det bruges til udgifter i forbindelse med praktikforløb, uddannelse eller rejser.

Dertil kan legatet anvendes til anden personlig udvikling, som har en positiv indflydelse på dit velvære og kunnen indenfor madlavningen. Der vil altså ikke være nogen krav om kvitteringer eller bilag for korrekt brug af legatet.


Ansøgning og frister

Ved ansøgning sendes en vedhæftet motiveret ansøgning, hvori det fremgår hvorfor lige præcis du ønsker at modtage legatet. En god motiveret ansøgning inkluderer informationer om dig som person, uddannelsesmål og ambitioner for fremtiden.

Legatet er tiltænkt dig som ønsker at gøre en forskel indenfor madverdenen. Du skal derfor være overbevisende i at fortælle hvad du ønsker at bidrage med i fremtiden, samt hvordan legatet kan medvirke hertil.

Til den nedenstående mail kan du vedhæfte din motiverede ansøgning i form af PDF eller Word. I emnefeltet skrives “Legat ansøgning 2021”. Husk at inkludere dit navn og kontaktoplysninger, så vi kan komme i kontakt med dig, hvis du er den heldige modtager.

Ansøgning sendes til legat@altmad.dk inden 1. juni 2021 (2 kvartal).

Scroll til toppen