finsk brød

Finsk Brød | Nem Opskrift på Finske Brød

Her finder du min nemme men lækre opskrift på finsk brød. Det er altså en småkage, som er fyldt med smør, hvilket giver en rigtig god smag. Desuden har du også muligheden for at bruge præcis den topping du ønsker.

I opskriften du finder herunder bruger jeg mandler til topping, da mandelflager har meget at byde på til bagværk. Det gælder for finske kager såvel som en simpel chokoladekage med kærnemælk, man går aldrig galt med nogle mandler. Desuden er de jo også super sunde!

Opskrift på Finske Småkager

Finsk brød er en småkage, som består hovedsageligt af hvedemel, smør og sukker. Dertil er der mange der tilføjer andre ingredienser som enten pynt eller for smag. I denne opskrift bruger jeg mandler, da det er både lækkert og super sundt. Desuden giver det også lidt mere knas.

Ligesom chokolade scones er det tung sag, men smagen er stadig skøn. De har nemlig en kraftig smag af smør, hvilket er præcis hvad et godt finsk brød skal smage af. Hvis du leder efter nogle mere friske desserter har jeg heldigvis masser her på siden.

Hvad end det er sommer og solskin, eller vinter og snevejr, er det lækkert med nogle friske desserter. Her kan jeg anbefale nogle lækre ribsmuffins eller blåbærmuffins, som er fyldt med bær. Dog er finske brød altså den perfekte småkage til de dage hvor der skal hygges.

finsk brød
Udskriv
5 fra 1 stemme

Finsk Brød

Finsk brød er en skøn dessert eller mellemsnack. Trods navnet er det altså en slags småkage, og her finder du en nem opskrift på netop finsk brød.
Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid25 min
Ret: Småkage
Køkken: Finsk
Tags: finsk brød, finsk brød småkage, shortbread, småkage
Portioner: 30 stykker
Kalorier: 45kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 125 g Hvedemel
  • 80 g Smør
  • 40 g Sukker Samt lidt ekstra til pynt.
  • 25 g Mandler
  • 1 stk Æg

Sådan gør du

  • Først forvarmes ovnen til 200 grader, almindelig ovn.
  • For at undgå klumper skal du si melet til en stor skål. Herefter tilføjes sukker og smør til blandingen.
  • Brug dine hænder til samle ingredienserne til en tung dej.
  • Rul dejen til en stor firkant omkring en halv centimeter høj.
  • Pensl dejen til dine finske brød med et pisket æg, det giver en flot farve og tillader mandlerne sidder fast. Hak dine mandler og drys over dejen.
  • Med dine hænder presses mandlerne ned i dejen således at se sidder godt fast.
  • Skær dejen til omkring 2 cm gange 5 cm, udskæringer.
  • Efter udskæring placeres de finske brød på en bagepapirs beklædt bageplade.
  • Bag småkagerne i 10 minutter, gerne tjek løbende.
  • Lad kagerne afkøle på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Noter

Tip: Det er muligt at fryse dine finske kager ned, hvis ikke alle bliver spist.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen