kartoffel broccoli suppe uden fløde

Kartoffel Broccoli Suppe Opskrift | Uden Fløde

Denne kartoffel broccoli suppe opskrift har længe været en favorit hos mig, da den er utroligt sund og samtidig velsmagende. Du kan tilføje alverdens toppings, og en af mine favoritter er koteletter i tern. På den måde får man nemlig en kartoffel broccoli suppe, som er fuld af proteiner.

Suppe kan være en billig og let løsning, som et aftensmåltid. Samtidig er det også en af de sundeste ting du kan spise. Denne suppe er fyldt med broccoli, som er sprængfyldt med vitaminer og mineraler.

Samtidig tilbyder kartoflerne en fantastisk kulhydratkilde, som er lav i kalorier, og samtidig giver dig energi og mætter over en længere periode. Så behøver du ikke spise kanelkage, eller vanilje muffins, senere på aftenen!

Selvom dette er en let og sund ret, har den ikke så mange proteiner som du finder i en æggekage, og kan derfor give mening at spise noget kød til.

Broccoli Suppe Topping

Hvis du gerne vil gøre din kartoffel broccoli suppe ekstra lækker kommer vi ikke udenom en topping. Der er mange muligheder når det kommer til topping af denne suppe, da det passer til det meste.

En af mine favoritter er at skære nogle koteletter i små tern og stege dem på panden med salt. Når de så er færdigsteget og godt sprøde kan man så bruge dem som toppen. Det gode ved dette er nemlig man får ekstra protein. Selvom denne broccoli suppe er utroligt sund er den nemlig lidt svag på protein.

De andre mere populære kartoffel broccoli toppings er bacon, persille, eller croutoner. Disse er alle ganske simple at lave og burde ikke tage mere end 10 minutter at forberede. Sørg for at lave dem så de er klar samtidig med suppen.

Vegansk Broccoli Suppe

broccoli til suppe

Siden denne suppe ikke bruger fløde er den også 100% vegansk og vegetarisk. Den består nemlig at friske simple ingredienser, som tilmed er utroligt sunde. Dog bruger denne broccoli suppe opskrift bouillon, og det kan være problematisk som veganer.

Hvis du køber en kylling bouillon er den naturligvis ikke vegansk. Det siger sig selv, men der kan også være animalske produkter i grøntsagsbouillon. Så hvis du er veganer eller vegetar er det essentielt du læser ingredienserne igennem.

Det er umiddelbart ikke så brugt i Danmark med vegansk mærkning af fødevarer. Nogen er naturligvis, men det er primært veganske brands. Så du bliver altså nød til at læse ingredienserne igennem for dig dig, men mon ikke du kan finde en vegansk bouillon.

Sund Broccoli Suppe Med Kartofler

Hvis man gerne vil have en rigtig sund grøntsag, er det broccoli man skal have fat i. Den er faktisk så sund at den betegnes som en superfood. Den kommer med et hav af sundhedsfordele, såsom rigeligt med A, K og C vitamin, samt masse mineraler. Dertil er den også lav i kalorier og utroligt høj i fiber.

Det er altså noget af det bedste hvis man gerne vil forbedre sin sundhed eller tabe nogle kilo. Særligt da det høje indhold af fiber gør man bliver mæt i længere tid, og derved taber sig helt naturligt.

Kartofler er også utroligt sunde. Mange folk anser kartofler som værende en dårlig kulhydrat man skal passe på med, men det er ikke helt rigtigt. Kartofler indeholder nemlig en lang række mineraler og vitaminer som kroppen har brug for. Derudover er den også lav i kalorier, så myten om man tager på af kartofler er ganske simpelt ikke rigtig.

Det er derimod kun hvis man spiser kartoffelprodukter som pomfritter, eller lignende. Kogte kartofler, som bruges i denne kartoffel broccoli suppe opskrift, er udelukkende sunde, og giver dig energi i lang tid.

kartoffel broccoli suppe uden fløde
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Kartoffel Broccoli Suppe Uden Fløde

Det bliver ikke meget sundere end denne kartoffel broccoli suppe uden fløde. Derudover er den også 100% vegansk og vegetarisk.
Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid50 min
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tags: broccoli, kartoffel, suppe
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 198kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 1-2 Stort Løg
  • 400 g Kartofler
  • 500 g Broccoli Et almindeligt broccolihoved
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 tsk Olivenolie
  • 1-2 stk Grøntsagsbouillon
  • 1 l Vand

Topping (Valgfrit)

  • 50 g Bacon valgfri
  • 50 g Kalkunbacon valgfri
  • 50 g Croutoner valgfri

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, og hak alle dine grøntsager, løg, broccoli, kartofler, og hvidløg.
  • Opvarm en stor gryde på mellemvarme med noget olivenolie.
  • Tilsæt alle grøntsagerne i gryden og lad dem stege 5 minutter.
  • Tilsæt nu 1 liter vand sammen med 1-2 bouillon. 2 er bedst, efter min mening.
  • Lad hele suppen koge i 30 minutter, eller til de er godt møre.
  • Blend hele suppen med en stavblender og tilføj eventuelt din topping.

Noter

Dette giver en relativt stor portion, men bare rolig. Den kan gemmes i køleskabet til næste dag, uden problemer.

1 kommentar til “Kartoffel Broccoli Suppe Opskrift | Uden Fløde”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen