glasur med æggehvide

Glasur Med Æggehvide | Cremet Glasur Opskrift

Glasur med æggehvider som virker perfekt til sprøjteglasur. Brugen af æggehvider gør glasuren mere fast, og er derfor lettere at arbejde med. Samtidig giver det også en mere lækker konsistens når den skal spises.

I modsætning til en normal glasur af flormelis er den nemlig fast fra starten. Hvorimod en normal glasur altså først bliver stiv efter lidt tid. Desuden er det muligt at bruge denne opskrift som en basis-glasur, og tilføje ekstra smag.

Du kan give den citron, chokolade, kanel og mange andre ting. Sådan at smagen bliver perfekt til hvad den skal bruges til.

Sådan Laver Man Sprøjteglasur

En god sprøjte glasur skal være fast, også før den bliver hård. En normal glasur fungerer jo normalt sådan at den bliver hård, når den køles. Det samme er tilfældet for en chokoladeglasur, baseret på flormelis.

Det gode ved at bruge æggehvide er derimod at glasuren allerede har en lækker konsistens, som er nem at arbejde med. Derfor kan du altså bruge denne glasur til sprøjteglasur, da den har den rette konsistens.

Andre smørcremer og glasurer, som indeholder smør kan oftest også bruges som sprøjteglasur, såsom citron smørcreme eller chokolade frosting.

Pasturiserede Æggehvider Til Glasur?

Engang sagde man jo altid det var vigtigt at købe pasturiserede æg og æggehvider til diverse kager, som ikke skal bages. Dengang var der nemlig en stor risiko for at få salmonella fra de rå æg, det er dog ikke længere tilfældet. Risikoen for at blive syg af salmonella er i dag meget lille, fra æg købt i butik.

Det er altså den danske Fødevarestyrelse, som siger dette. Derfor behøver du altså ikke bruge pasturiserede æg til din glasur. Det er også muligt at bruge almindelige æg, da risikoen for at blive syg er næsten ikke-eksisterende.

Når det er sagt, er der mange som stadig foretrækker at bruge pasturiserede æg. Resultatet er det samme, når det bruges i kage og dessert, og du kan derfor bruge præcis hvad du har lyst til.

glasur med æggehvide
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Glasur Med Æggehvide

Glasur med æggehvide og flormelis, som er perfekt til småkager. Den er fast og kan derfor bruges som sprøjteglasur.
Forb. tid10 min
Tilb. tid0 min
Samlet tid10 min
Ret: Dessert, glasur
Køkken: Dansk
Tags: æggehvide, chokoladeglasur, glasur med æggehvide, glasur med æggehvider, glasur med flormelis
Portioner: 1 portion
Kalorier: 946kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 250 g Flormelis
  • 1 bæger Æggehvide 50 gram

Sådan gør du

  • Der må ikke være klumper i din flormelis og den skal derfor sigtes i en skål.
  • Tilsæt hernæst din æggehvide.
  • Bland det hele sammen med ske eller håndmixer. Her er det vigtigt der ikke piskes luft i glasuren, så gør det nænsomt og sæt håndmixeren på low.

Noter

Er din glasur ikke tyk nok? I så fald kan du blot sigte mere flormelis til blandingen, men sørg for det ikke bliver for meget, da den ellers kan blive for tyk.

1 kommentar til “Glasur Med Æggehvide | Cremet Glasur Opskrift”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen