bedste veganske madblogs

8 Bedste Veganske Madblogs i Danmark

Her finder du mit bud på de bedste veganske blogs i Danmark, hvoraf nogen også har vegetariske opskrifter. Disse blogs har mange forskellige veganske opskrifter, men også artikler om livsstilen og historier forbundet med samme.

Så hvis du leder efter information, inspiration eller bare veganske opskrifter, så er dette altså listen for dig. Flere på listen har endda vundet priser for deres blogs, hvilket siger noget om den høje kvalitet de lægger for dagen.


Bedste Veganske Blogs

I listen herunder finder du mine favorit blogs som er enten veganske eller vegetariske. Der er naturligvis stor forskel på de 2 livsstile, eller diæter som det kaldes af nogen. Mange af opskrifterne du finder på henholdsvis vegetariske og veganske blogs er dog ret ens.

Forstået på den måde mange vegetariske blogs også har veganske opskrifter, men ikke så meget omvendt. Ikke desto mindre er dette listen over de bedste veganske og vegetariske blogs du finder i Danmark. Skulle du have nogen kommentarer, eller tilføjelser, bedes disse sendt til e-mail, eller herunder i en kommentar.

PlantePusherne

PlantePusherne er lavet af Nina, som er et sandt multitalent. Udover at have skabt af en af de største veganske blogs, har hun nemlig også erfaring indenfor arkitektur og design, blandt meget andet. På hendes side finder du opskrifter og informationer der kan bruges af en enhver veganer.

Madbloggen har vundet 2 meget prestigefulde priser indenfor emnet, nemlig årets veganske blog i 2016 og 2018. Det må siges at være noget af en bedrift.

Når det kommer til veganske opskrifter er der særdeles meget at finde hos PlantePusherne. Hvad end det er festmad, aftensmad eller børnevenlige retter, så finder du opskrifter på denne side. Desuden har PlantePusherne også mere end 7.000 følgere på Instagram, hvilket ikke er noget man kommer sovende til! Så giv Nina’s madblog et besøg og se om du kan finde noget for dig.

Læs mere om PlantePusherne her.

Planteæderen

Planteæderen er endnu et godt eksempel på en vegansk madblog. Af samme grund var bloggen også nomineret til årets veganke “nye blog” i 2016. Dertil har bloggen også anskaffet over 1.300 følgere på Facebook indenfor en kort periode.

Det er således en anerkendt blog, hvor du finder et hav af forskellige opskrifter, som alle sammen er veganske. En af de store mål med denne madblog er at vise Danmark at vegansk mad kan være både lækkert, nemt og billigt.

Læs mere om Planteæderen her.

Knæhøj Karse

Knæhøj Karse er måske en af de mest velkendte veganske blogs i Danmark. Madbloggen er 100% vegansk og har desuden opskrifter indenfor de fleste kategorier. Hvad end det er en vegansk Carbonara pastaret eller chokoladekage du søger, så har Knæhøj Karse med sikkerhed hvad du leder efter.

Siden er drevet af Sofie fra Odense, som i den grad kan kaldes en ægte veganer. Desuden skriver hun altså ikke kun om opskrifter men også hendes historie i henhold til livsstilen. Du kan læse mere om denne på hjemmesiden, hvor du kan læse hele historien om hvordan siden blev til.

Læs mere om Knæhøj Karse her.

Veganer.nu

Navnet alene gør formålet med madbloggen meget tydeligt. Det er nemlig en 100% vegansk blog, som skriver om alt indenfor veganisme. Derved finder du ikke kun opskrifter på siden, men også artikler indenfor emner som morale, film og fortællinger.

Det er altså mere end bare en madblog, og på siden finder du noget fantastisk indhold som er både underholdende og informativt. Siden drives af Kasper og Karina, som er et vegansk par, der lever en grøn livsstil. Så hvis du søger mere end bare end opskrifter, så er dette altså et godt bud på en blog du bør følge.

Læs mere om Veganer.nu her.

Vegegansk

Madbloggen Vegegansk er lavet af Kolbrún Gunnarsdóttir, som oprindeligt kommer fra Island, men i dag bor i Danmark. Således er opskrifterne du finder på siden naturligvis skrevet på dansk, sådan at de er let forståelige.

På bloggen finder du veganske versioner af klassiske danske opskrifter, blandt mange andre lækre opskrifter som rød pesto. Desuden er der også en række artikler indenfor emner som dyrevelfærd og aktivisme. Det er altså en vaskeægte vegansk blog, som udelukkende laver veganske opskrifter og indhold.

Læs mere om Vegegansk her.

Veganske-Opskrifter

Veganske-opskrifter er en madblog hvor du finder mange forskellige opskrifter. Det inkluderer altså alt lige fra aftensmad til desserter. Det skal siges at madbloggen ejes af en webshop, som sælger veganske produkter.

Trods det kommercielle element er opskrifterne stadig af en høj kvalitet, som indeholder detaljerede beskrivelser og instruktioner. Hvis du ønsker at støtte dette tiltag kan du jo med fordel tage et kig på deres webshop, hvor du finder ting som vegansk protein pulver.

Læs mere om Veganske-Opskrifter her.

Vegansk For Alle

Madbloggen Vegansk For Alle drives af Ditte Gad Olsen, som ikke bare er madblogger men også forfatter. Hun har nemlig skrevet bogen “Vegansk til højtider og fest”, som er en samling af de bedste opskrifter og guides til disse højtider.

Hvis du blot skal bruge en opskrift på et vegansk måltid, så skal du besøge hendes blog. Her finder du nemlig et hav af opskrifter indenfor mange kategorier, herunder dessert og brød. Alle opskrifterne er 100% veganske, så giv hendes blog et kig, eller køb hendes bog.

Læs mere om Vegansk For Alle her.

Pernille Rosenkilde

Pernille Rosenkilde’s madblog er ikke 100% vegansk, da den består af både veganske og vegetariske retter. Ikke desto mindre finder du altså stadig masser af lækre opskrifter på siden som kan spises af dig som lever en vegansk livsstil.

På madbloggen finder du inspiration til måltider, opskrifter og nyttig information for veganere såvel som dem der lever vegetarisk. Hun har desuden hele 5.500 følgere på Instagram, hvor der regelmæssigt deles de opskrifter som hun laver.

Læs Pernille’s blog her.

Find Veganske Opskrifter

Hvis du leder efter veganske opskrifter er de ovenstående blogs nogle gode eksempler herpå. Du finder nemlig retter indenfor de fleste kategorier, som alle er 100% veganske. Dog betyder det altså ikke at smagen er dårligere eller næringsindholdet er ringere, tværtimod! Vegansk mad kan smage fantastisk og være meget sundt, samt billigt at lave.

Hos Altmad finder du også en række veganske retter. Vi forsøger konstant at opdatere med opskrifter indenfor alle områder, herunder vegansk og vegetarisk. Udover Altmad driver jeg nemlig også siden Veganpeak, hvor du kan læse mere om den veganske livsstil.

Veganpeak tilbyder en lang række guides til veganere, som inkluderer alt fra mad til selve livsstilen. Desuden har Veganpeak også artikler publiceret på VegNews, som er verdens største nyhedsmedie for veganere. Siden er på engelsk, men det kan alligevel godt være du kan få gavn af at give den et besøg.

1 kommentar til “8 Bedste Veganske Madblogs i Danmark”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen