tomatsuppe med bacon og friske tomater

Tomatsuppe Opskrift | Friske Tomater og Bacon

Her finder du en cremet tomatsuppe, som smager skønt og er nem at lave. Umiddelbart lyder den måske ikke specielt sund, med bacon og fløde. Men det er altså små mængder, og resten af suppen består primært af tomater og løg – 2 sunde ingredienser.

Derfor er dette altså ikke kun en cremet og fyldig tomatsuppe, men den kan faktisk også være en del af en sund hovedret. Desuden har den også meget få kalorier. Af denne grund kunne det også være en ide at servere med noget tilbehør.

Her kan det være lækkert med noget rød pesto, eller endda spinatpesto. Det er meget populært at bruge pesto som tilbehør til tomatsuppe.

Er Tomatsuppe Med Bacon Sundt?

Det er ingen hemmelighed at jeg elsker suppe. Om det så er en græskarsuppe med kokosmælk, eller en ganske simpel kartoffel broccolisuppe, så er jeg fan. En af de gode ting ved suppe er nemlig også at man kan gøre dem utroligt sunde, hvor de stadig har masser af smag.

Denne opskrift bruger både fløde og bacon, men det er ikke særligt store mængder. Desuden er suppen fyldt med tomater og løg, så de usunde ingredienser udgør en meget lille andel. Derfor vil jeg i den grad stadig kategorisere denne suppe som værende sund – også selvom den har en smule bacon.

Tomatsuppe Med Friske Tomater

Hvis du har nogle friske tomater liggende derhjemme er det oplagt at bruge dem til en lækker tomatsuppe. Friske tomater smager nemlig hel fantastisk, er lave i kalorier, og super sunde. Så det er kun logisk at bruge dem i en suppe.

Når vi laver mad, vil du altid gerne have de friske råvarer. Men faktisk kan du lave en tomatsuppe mindst lige så god med tomater fra dåse. Jeg lavede fornyligt en Italiensk tomatsuppe, som også brugte dåse tomater – og det gav et skønt resultat.

Det betyder altså også at du sagtens kan lave denne tomatsuppe, hvis du ikke har friske tomater. Du skal blot udskifte de friske, med dåse – 1:1.

tomatsuppe med bacon og friske tomater
Udskriv
4.75 fra 4 stemmer

Tomatsuppe – Friske Tomater og Bacon

Cremet tomatsuppe med friske tomater, bacon og fløde. Den har en rig og fyldig smag, og det er endda også muligt at bruge dåse-tomater.
Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid20 min
Ret: Suppe
Køkken: Amerikansk
Tags: friske tomater, italiensk tomatsuppe, tomatsuppe med bacon, tomatsuppe med fløde
Portioner: 2 personer
Kalorier: 242kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

 • 2 tsk Olivenolie
 • 1 stk Løg
 • 2 fed Hvidløg
 • 800 gram Friske tomater Eller 2 dåser hakkede tomater.
 • 1 spsk Fløde
 • 2 Skiver Bacon

Sådan gør du

 • I en skål varmes olie, og løg steges i 5 minutter. -Imens skæres dine tomater, så fint som muligt.
 • Tilføj hvidløg og steg i omkring 30 sekunder.
 • Tilføj nu tomaterne og lad suppen simre i 15 minutter.
 • Blend det hele med en stavblender, eller i en foodprocessor, og smid fløden i. Herefter skal suppen smages til med salt og peber, samt evt. oregano.
 • Steg din bacon, og skær den i små stykker. De bruges til at pynte tomatsuppen, samt give en masse smag.

Noter

Selvom det måske virker af meget, bliver det ikke til mange portioner. Det er nemlig rigtig meget væske, og denne opskrift er derfor passende til omkring 2-3, men ikke mere. Desuden kan den også spises kold.

1 kommentar til “Tomatsuppe Opskrift | Friske Tomater og Bacon”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen