Denne simple opskrift på peberrodssovs passer perfekt til oksekød. Den kan bruges i kombination med mange forskellige opskrifter på kød.
Den måske mest populære er oksespidsbryst med peberrodssovs, men der er også mange som spiser den til kylling. Den passer til det hele, og særligt hvis du rammer plet på smagen.
Man kan nemt justere sin peberrodssovs, sådan at den får præcis den smag du er på udkig efter. Opskriften er nemlig super simpel.
Hvad spiser man til peberrodssovs?
Peberrodssovs serveres oftest sammen med rødt oksekød, men kan også bruges til sprængt kylling. Her er nogle eksempler på kød den kan spises til:
- Kogt oksebryst
- Sprængt oksekød
- Sprængt kylling
- Oksesteg
- Oksespidsbryst
Hvis man er meget glad for peberrod, så kan peberrodssovs selvfølgelig spises til de fleste retter. Dog er det en meget unik sovs, som ikke alle er lige glade for.
Har du derimod ikke prøvet sovsen før, kan jeg i særlig grad anbefale at du laver oksespidsbryst med peberrodssovs.
Hvordan laver man en god peberrodssovs?
Der er egentlig ikke det store trick til at lave en god peberrodssovs. Det er nemlig ikke en specielt kompliceret opskrift at lave.
Det handler derfor mere om hvad den spises til, og at afstemme den rigtigt. Laver du kød og kartoffelmod med bacon, kan det være et super fint alternativ til en whiskysovs.
Her handler det bare om at smagen sidder lige i skabet. Siden opskriften er så simpel, burde det ikke være så svært at afstemme den til din smag. Prøv dig frem!
Peberrodssovs
Ingredienser
- 2 spsk Peberrod
- 1 spsk Æblecidereddike Eller tilsvarende.
- 1 tsk Sennepspulver Eller 1 spsk normal sennep.
- 3 spsk Mayonnaise
- 1 knivspids Chiliflager
- 100 ml Creme Fraiche
Sådan gør du
- Hak eller pres peberrod, så det bliver meget fint.
- Tilføj peberrod, æblecidereddike, sennepspulver, mayonnaise, Creme Fraiche og chiliflager. Bland det hele godt sammen.
- Lad den gerne trække lidt inden den spises.