Små Pandekager Opskrift | Amerikansk Morgenmad

Opskrift på små pandekager som passer perfekt til morgenmad eller en lille snack midt på dagen. Skal de være lidt sundere kan du endda bruge bær som topping. Ikke kun er det sundere, men det tilføjer også en dejlig friskhed til opskriften.

For at lave små pandekager er det essentielt du bruger en rette mængde pandekagedej og varme på panden. Jeg bruger omkring en spsk pandekagedej, måske endda lidt under. Det er altså en lille portion og kan derfor være et godt alternativ til sunde vafler, hvilket kan være lidt af mundfuld fra morgenstunden.

Små pandekager til morgenmad

Små pandekager er den perfekte måde at starte din morgen. De kan spises som en snack eller som dit måltid. Desuden passer de virkelig godt til diverse toppings. Jeg brugte selv banan og blåbær til disse pandekager.

Hvis du hellere vil have nogle bananpandekager uden æg, men som har bananer indeni, kan disse blot laves mindre. Jeg har nemlig mange opskrifter på pandekager, som alle kan laves i mindre versioner. Du skal blot bruge samme mængde pandekagedej som denne opskrift.

Mine veganske pandekager er særligt gode til dig, som følger en plantebaseret diæt. Dog finder du også nogle med både æg og mælk. Faktisk kan du også vælge at bruge en plantebaseret mælk til denne opskrift.

Små amerikanske pandekager

Selvom denne opskrift er på små pandekager er de alligevel lidt tykke. Det skyldes at de er lavet efter amerikanske pandekager, som bruger bagepulver sådan at pandekagedejen hæver. Det er altså tykke pandekager, i et lille format.

Hvis du vælger at spise disse til morgenmad, kan det godt være du mangler lidt tilbehør. I det tilfælde skal du prøve mine grove boller uden gær. De kan nemlig laves på meget kort tid og er den perfekte opskrift hvis du er foruden gær.

små pandekager opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Små Pandekager

Små pandekager med blåbær som tilbehør er den perfekte morgenmad. Det er små amerikanske pandekager som hurtigt laves på panden og udgør den perfekte snack eller morgenmad. Selvom de er små er de alligevel lidt tykke og dejligt luftige.
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid25 min
Ret: Pandekager
Køkken: Amerikansk
Tags: amerikanske pandekager, bananpandekager, pandekager til morgenmad, små pandekager
Portioner: 40 pandekager
Kalorier: 84kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 180 g Hvedemel
  • 310 ml Mælk
  • 3,5 tsk Bagepulver
  • 1/4 tsk Salt
  • 4 tsk Sukker
  • 1 stk Æg
  • 4 spsk Smør Smeltet

Sådan gør du

  • I en stor skål tilføjes alle de tørre ingredienser, hvorefter de blandes.
  • Tilføj hernæst dine våde ingredienser og pisk det hele sammen.
  • Forvarm en pande til medium varme og tilføj masser smør.
  • Hver lille pandekage skal bruge cirka 1 spsk pandekagedej. Læg så mange på panden som muligt og steg indtil gyldne.
  • Stegetiden på hver pandekage er 40 sekunder på hver side.
  • Server med blåbær, sirup eller Nutella.

Noter

Hvis din pande er stor skal man holde tungen lige i munden under stegning. Sørg for at de ikke får for meget. Hellere for lidt end for meget! 
De kan desuden gemmes i køleskabet i op til 3 dage.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering