sunde vafler amerikanske

Sunde Vafler Opskrift | Med Banan og Havregryn

Opskrift på sunde vafler med banan og havregryn er netop hvad du finder her. Det er nemlig min opskrift på morgenmadsvafler, som har rigeligt med fiber og gode kulhydrater. Desuden indeholder de også banan, hvilket tilbyder en masse sunde vitaminer.

Trods de sunde ingredienser, vil du næppe blive skuffet. De får nemlig rigeligt sødme fra bananen og du kan endda tilføje til ekstra sukker. Jeg brugte selv lidt sukker, men hvis det skal være ekstra sunde vafler kan det naturligvis udelades.

Så hvis du er blevet træt af bananpandekager og andre klassiske opskrifter på morgenmad, skal du prøve denne opskrift. Selvom de er lidt anderledes fra gammeldags vafler, kan de stadig laves på 10 minutter eller under.

Sunde vafler med banan og havregryn

Når man skal lave sunde pandekager eller vafler er der altså 2 ingredienser, som gør sig rigtig godt. Nemlig banan og havregryn. Man får nemlig en masse gode kulhydrater og fiber fra begge, samt et vitaminboost.

Ved mindre det er fordi man leder efter keto pandekager, så er det en virkelig god ide at bruge en af disse ingredienser. Der er nemlig intet farligt ved kulhydrater, hvis blot de kommer sammen med en masse fiber.

Vil man hellere have nogle klassiske Rasmus Klump pandekager, er det naturligvis ikke helt perfekt. Dog er det nogle gode ingredienser til sunde vafler og pandekager. Derfor bruger mine sunde vafler til morgenmad altså banan og havregryn.

Det er nemlig den perfekte måde at starte morgenen. Nu selve vaflerne er så sunde, skal du heller ikke holde dig tilbage fra at bruge til sirup eller måske Nutella.

Vaffel opskrift til en sund morgenmad

Hvis du ligesom så mange andre danskere prøver at undgå tomme kulhydrater er dette opskriften for dig. Disse vafler er nemlig uden mel, og bruger derimod sunde ingredienser til at kick-starte din dag.

Faktisk har jeg også en opskrift på bananpandekager uden mel, som du måske er interesseret i. Den kan i hvert fald være god at have ved hånden, hvis dit vaffeljernet skulle gå i stykker. Man skal man aldrig undlade at spise en sund morgenmad.

Morgenmad er nemlig det vigtigste måltid på dagen. Får man et godt måltid allerede fra morgenstunden vil man nemlig være mindre tilbøjelig til at spise desserter resten af dagen. Så bliver det pludselig nemmere at holde fingrene fra min opskrift på vegansk brownie, eller en af de mange andre kager.

Amerikanske vafler er tykke

Denne type vafler er egentlig kaldet belgiske. Dog forbinder de fleste disse tykke vafler med USA. Derfor kalder jeg dem altså amerikanske vafler. Ligesom med pandekager, er det nemlig en tykkere version af dem vi kender.

Hvis dit vaffeljern kun kan lave flade vafler, er det imidlertid ikke et problem. Du kan sagtens følge den præcis samme opskrift og lave den på samme måde. Dog skal de naturligvis have kortere stegetid, hvis du laver dem tynde.

sunde vafler amerikanske
Udskriv
3.57 fra 46 stemmer

Sunde Vafler | Banan og Havregryn

Sunde vafler med banan og havregryn til morgenmad. Det er en sund opskrift som har masser fiber og gode kulhydrater, hvilket gør disse vafler perfekt til morgenmaden. Det er tykke amerikanske vafler, som gør dem luftige og giver en god smag.
Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid10 min
Ret: Vafler
Køkken: Dansk
Tags: amerikanske vafler, morgenmad, sunde vafler, vafler, vafler med banan og havregryn
Portioner: 4 vafler
Kalorier: 238kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

 • 300 g Havregryn
 • 250 ml Mandelmælk Eller almindelig mælk.
 • 1 tsk Vaniljesukker
 • 2 stk Æg
 • 1 stk Banan Moden.
 • 1 tsk Kanel
 • 1 tsk Bagepulver
 • 1 spsk Sukker Eller andet sødemiddel.

Sådan gør du

 • Forvarm vaffeljernet og klargør med fedtstof.
 • Tilføj ingredienserne til en blender og blend indtil jævnt.
 • Hæld 1,5 dl vaffel dej ned i vaffeljernet. Mængden afhænger af størrelsen af dit vaffeljern. Steg indtil gylden.
 • Gør det samme med resten af dejen og server med bær, sirup eller andet topping.

Noter

Vafler kan opbevares i køleskabet mindst 3 dage. Så hvis det hele ikke bliver spist, kan de sagtens gemmes til en anden dag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen