dilddressing dild dressing

Dilddressing Opskrift | Dressing til Laks, Rejer mm.

Dilddressing er den perfekte dressing til laks, rejer og andet skaldyr. Desuden er den også god til diverse pastasalater og endda kartofler. Opskriften er baseret på yoghurt, creme fraiche, citron og dild.

Det er en simpel dilddressing, som alligevel har rigeligt med smag. I modsætning til mange andre dressinger med dild, har den nemlig en fed smag. Den er desuden helt uden olie og relativt kalorielet.

Så hvis du har nogle skaldyr som trænger til en god dressing, så er dette altså et virkelig godt bud. Er det salatdressing du mangler, kan denne bruges, eller du kan finde flere her på siden.

Dilddressing til laks eller pasta

Dilddressing kan bruges til mange forskellige ting. Særligt til laks og rejer er der mange der vælger at bruge denne dressing med dild. Det skyldes ganske simpelt at smagene fungerer så godt sammen.

Hvis du ikke allerede har prøvet at bruge en dilddressing sammen med laks kan det derfor klart anbefales. Dertil kan det også bruges i bulgur og pastasalater. Det er måske ikke helt lige så normalt, men smager alligevel skønt. Har du lidt couscous du gerne vil lave til en lækker salat, er det naturligvis også en mulighed.

Hvis man gerne vil bruge sin dilddressing til dip, kan det nemt gøres. Her vil det være en god ide at gøre den lidt tyndere. Den nok nemmeste måde at gøre din dild dressing mere tynd er ved at bruge mere creme fraiche og mindre yoghurt.

Dilddressing med creme fraiche og yoghurt

Der findes mange forskellige måder at lave dilddressing. Nogle bruger olie og mere citron, mens andre er lidt federe i smagen. Denne version hælder mest til at være en mere fed sag. I forhold til kalorier er det naturligvis ikke værre end en olie eddike dressing.

Faktisk vil en olie eddike dressing oftest have flere kalorier, siden den primært består af olie, hvilket er rent fedt. Denne dilddressing bruger derimod yoghurt og creme fraiche, hvilket er lavt i kalorier, til trods for at tilbyde en fed smag.

Hvis du skal bruge en mere syrlig dressing til skaldyr kan jeg desuden anbefale min hummer dressing. Den er nemlig lavet specifikt til hummer, hvilket er nødvendigt hvis du har brugt mange penge hos fiskehandleren.

dilddressing dild dressing
Udskriv
3.67 fra 6 stemmer

Dilddressing

Den perfekte dilddressing til laks, almindelig og varmrøget laks. Denne dilddressing er baseret på både yoghurt og creme fraiche. Så hvis du mangler den perfekte dressing med dild, så er dette opskriften for dig. Den kan desuden bruges til meget andet end bare laks!
Forb. tid10 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid15 min
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Tags: amerikansk dressing, dild dressing, dilddressing, dilddressing til laks, dressing til rejer
Portioner: 10 portioner
Kalorier: 120kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

 • 1/2 stk Citron Juicen herfra.
 • 120 g Yoghurt
 • 120 g Creme fraiche
 • 3 spsk Mayonnaise
 • 6 stk Dild Med stilken fjernet.
 • 3 fed Hvidløg
 • 1 tsk Salt
 • 1/2 tsk Peber

Sådan gør du

 • Alle ingredienserne tilføjes til en blender eller foodprocessor.
 • Herefter blendes din dilddressing indtil du opnår den ønskede konsistens.
 • Server med det samme, eller lad den trække nogle timer i køleskabet.

Noter

Hvis du ikke har en blender eller foodprocessor kan den naturligvis også laves uden. Du skal blot hakke ingredienserne meget fint, hvorefter det hele blandes med en ske.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen