boller med tørgær

Boller med Tørgær Opskrift | Nem Franskbrød bolle

Her finder du opskriften på boller med tørgær, som indeholder både sukker og smør. Det betyder en hurtig hævetid og en fantastisk smag. De får nemlig sødme fra sukker og en lækker fed smag af smør.

Derfor kan disse boller bruges til de fleste formål. Hvis du mangler hurtige boller til fødselsdagen, så passer disse perfekt til et godt lag tandsmør. Dog kan de også bruges som hverdagsboller med diverse pålæg.

Opskrift af franskbrød med tørgær

Denne opskrift er baseret på franskbrød med tørgør, bare i bolleform. Det er nemlig lyse boller, med masser smag. De minder meget om fødselsdagsboller i deres smag og konsistens, hvilket ikke er noget man kan klage over.

Hvis du leder efter et mere sundt brød skal du måske tage et kig på mit Paleo brød. Det er nemlig super lavt i kulhydrater og indeholder intet sukker. De boller med tørgær du finder i denne opskrift er nemlig ikke oplagt til dig som er på diæt.

I opskriften bruges også æg og smør, hvilket betyder det ikke er veganske boller. Hvis du følger en normal diæt og gerne vil have nogle lækre boller, er de dog perfekte!

Nemme boller med hurtig hævetid

Det er ikke altid man har tid til at lade boller hæve, men det behøver heller ikke være et problem. Hvis du anvender tørgær til denne opskrift vil du få nogle lækre boller, med en hævetid på kun 10 minutter.

Hvis du er foruden gær, kan jeg anbefale mine boller uden gær. De er lavet sådan at de slet ikke kræver hævetid, præcis ligesom disse. Det er super smart i en travl hverdag, hvis man mangler tiden til at lave langtidshævede brød.

Desuden bruger denne opskrift på boller også nogle simple ingredienser. Det betyder du sandsynligvis ikke behøver at besøge supermarkedet, for at lave dem.

boller med tørgær
Udskriv
3.53 fra 124 stemmer

Boller med Tørgær

Nem opskrift på boller med tørgær, som er lavet i franskbrød. Det er lyse boller, som kan laves indenfor omkring en time, da de hæver hurtigt. De har desuden en skøn smag af smør i brøddejen. Perfekte som fødselsdagsboller eller til hverdagen!
Forb. tid25 min
Tilb. tid19 min
Samlet tid44 min
Ret: Boller
Køkken: Dansk
Tags: boller med tørgær, brød med tørgær, franskbrød med tørgær, lyse boller
Portioner: 12 boller
Kalorier: 178kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

 • 230 ml Vand Lunkent.
 • 30 g Sukker
 • 8 g Tørgær
 • 370 g Hvedemel
 • 1 tsk Salt
 • 55 g Smør
 • 1 stk Æg

Sådan gør du

 • Tilføj hvedemel, sukker, salt, æg, vand, smør og tørgær til en stor skål. Hvis du har en KitchenAid, så anbefaler jeg at du bruger denne (Tager ca. 4 min). Mix hele blandingen sammen og æld den indtil du får en jævn masse. Brug evt. mere mel, hvis nødvendigt.
 • Klargør en bageplade med bagepapir og pisk et æg til pensling.
 • Form dejen til 12 boller, som er lige store. Placer herefter dine boller med tørgær til bagepladen. Du kan selv vælge hvor tæt de placeres.
 • Forvarm ovnen til 200 grader, og lad bollerne hæve i mellemtiden med et hviskestykke over. Efter ca. 10 minutter, pensles dine boller med æg, så de får en flot farve.
 • Bag i 15-20 minutter, eller indtil flotte og gyldne.

Noter

Bollerne kan spises direkte efter de kommer ud af ovnen. Jeg anbefaler at de spises samme dag, så de ikke bliver tørre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen