Boller Uden Æg Opskrift | Lækre Fødselsdagsboller

Denne opskrift på boller uden æg er perfekt til dig, som ikke har æg i køkkenet. Selvom den ikke bruger æg, får du nemlig stadig en klassisk velkendt smag. Den minder meget om fødselsdagsboller og kan derfor sagtens bruges hertil.

I modsætning til fødselsdagsboller er denne opskrift dog lidt mere fedtfattig og bruger lidt mindre sukker. Dog vil disse boller uden æg fungere perfekt til et godt lag tandsmør, eller måske til en sukkermad.

Fødselsdagsboller uden æg

Disse boller gør sig godt til mange forskellige begivenheder. De minder meget om den klassiske fødselsdagsbolle, men er bare uden æg. Det er perfekt, hvis du står i køkkenet og skal klargøre en fødselsdag, men har glemt at købe æg.

Hvis det skal gå ekstra hurtigt kan jeg anbefale et hurtigt brød uden hævetid, som du finder her på Altmad. Den opskrift kan laves indenfor en time og kan nemt laves om til boller. Den opskrift har hjulpet mange, som var i tidsnød.

Desuden finder du også opskrifter på groft brød, hvis det ikke er alle gæster som er lige begejstrede for lyst brød. Dog skal man ikke holde sig tilbage, når nu det endelig er en fødselsdag. Man skal jo ikke være på diæt hver dag!

Vil du lave grove boller uden æg?

Denne opskrift kan sagtens bruges som grundopskrift til at lave din egen version. Det er nemt at lave grove boller uden æg, hvis du bare udskifter noget af hvedemelet til en grovere variant. Her kan du endda selv vælge præcis hvor grove de skal være.

Skal de være rigtig grove kan du bruge 50% grovmel og 50% hvedemel, men jeg anbefaler at du bruger tættere på 30% og 70%. Det vil give nogle grove boller uden æg, som hverken bliver tørre eller kedelige.

Desuden kan denne opskrift også bruges til at lave veganske boller, hvis man udskifter mælken. Det gøres nemt ved at bruge vand i stedet. Desuden har jeg også en opskrift på snobrødsdej, som er uden animalske produkter.

boller uden æg
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Boller Uden Æg

Disse boller uden æg har en lækker konsistens af en god gammeldags lys bolle. De kan bruges til begivenheder, fødselsdage og madpakken. Det er endda muligt at lave bollerne uden æg og mælk, da man kan bruge vand i stedet.
Forb. tid2 t
Tilb. tid16 min
Samlet tid2 t 16 min
Ret: Boller
Køkken: Dansk
Tags: boller uden æg, fødselsdagsboller uden æg, gode boller uden æg
Portioner: 6 boller
Kalorier: 137kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 200 g Hvedemel
  • 15 g Smør Smeltet
  • 125 ml Mælk
  • 18 g Gær
  • 2 tsk Sukker
  • 1/2 tsk Salt

Sådan gør du

  • Lunken mælk hældes i en skål (Det må ikke være koldt, da det ellers ikke aktiverer gæret ordentligt) – tilføj hernæst gær og opløs det.
  • Tilføj resten af ingredienserne og bland det godt sammen indtil du har en jævn dejmasse.
  • Dæk skålen med et hviskestykke og lad dejen hæve i 1 time og 30 minutter.
  • Imens klargøres en bageplade med bagepapir. Hvorefter bollerne formes og placeres herpå, hvor de hæver videre i 30 minutter med hviskestykke over.
  • Forvarm ovnen til 190 grader. Du kan pensle dine boller med mælk, hvis de skal have en endnu pænere farve.
  • Bag bollerne i omkring 16 minutter, eller indtil flotte og gyldne.

Noter

Du kan også bruge vand til opskriften, men mælk giver en god konsistens. Spis bollerne samme dag, så de ikke bliver tørre.

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering