boller uden mælk

Boller Uden Mælk Opskrift | Bolledej Uden Mælk

Disse boller uden mælk er perfekt til morgenmad, brunch eller som frokostbolle. Selvom de er uden mælk, så har de nemlig stadig den perfekte konsistens og smag som morgenbrød. Hvad end det er til weekend eller hverdag, så er dette opskriften.

Bollerne kan laves indenfor en times tid, og er endda baseret på simple ingredienser. Det betyder mindre tid i køkkenet og færre ture til supermarkedet. Hvis du forsøger at undgå mælk eller bare er løbet tør, så er dette hvad du leder efter. Nemlig boller uden mælk, som alligevel er luftige.

Nemme boller uden mælk

Hvis du leder efter en opskrift på nemme boller uden mælk, så er dette siden for dig. Disse boller er nemlig lavet særligt til at passe dit behov. De bruger intet mælk, hvilket er perfekt for dig som ikke lige har fået handlet. Desuden er hævetiden relativ kort, og dine boller vil være færdige indenfor en times tid.

Disse boller bruger naturligvis gær, sådan at de hæver godt op. Hvis du er løbet tør for gær, så kan jeg anbefale mine boller med tørgær, som ligeledes er nemme at lave. Der er ikke mange danskere som bruger tørgær i deres bagværk, men det kan faktisk være en god ide.

Ligeledes er der også mange som er holdt op med at bruge mælk. Der kan være mange grunde til dette, men man skal altså ikke snydes for nogle lækre boller. Det samme er tilfældet hvis man ønsker boller uden æg.

Det er nemlig ganske nemt at lave boller uden mælk, hvilket denne opskrift er beviset på.

Hurtige morgenbrød uden mælk

Når det er blevet weekend skal der også noget lækkert morgenbrød til. Det kan være som en del af brunch eller bare en almindelig morgenmad. Desuden er der heller intet galt med et friskt morgenbrød i hverdagen, det skal bare være nemt og hurtigt.

Disse boller uden mælk, og udgør det perfekte hurtige morgenbrød, da de kan laves indenfor en times tid og bruger simple ingredienser. Hvis du kræver et brød helt uden hævning, kan jeg anbefale mit hurtige brød uden hævetid. Da jeg først lavede denne opskrift, blev jeg overrasket over hvor hurtigt man egentlig kan lave brød.

Desuden har jeg også en del sundere morgenbrød, på denne side, hvis det er noget for dig. Du finder nemlig alt fra det populære Paleo brød til et helt almindeligt groft brød. Disse kan laves hurtigt og udgør et sundt alternativ. Dog er disse boller uden mælk, altså det oplagte valg for dig som intet mælk har i køleskabet.

boller uden mælk
Udskriv
3.77 fra 69 stemmer

Boller Uden Mælk

Bløde og luftige boller uden mælk, med lækker konsistens og smag. Opskriften laves hurtigt, da hævetiden på disse boller uden mælk er kort. Det giver nogle hurtige boller, som kan laves på omkring en time, hvor der stadig er masser smag.
Forb. tid1 t
Tilb. tid10 min
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Boller
Køkken: Dansk
Tags: bolledej uden mælk, boller uden mælk, brød uden mælk
Portioner: 12 boller
Kalorier: 189kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

 • 500 g Hvedemel
 • 50 g Smør Smeltet.
 • 1,5 dl Vand
 • 50 g Gær
 • 1 tsk Salt
 • 2 tsk Sukker
 • 3 stk æg 1 af disse er til pensling.

Sådan gør du

 • I en skål tilføjes vand og gær. Opløs det grundigt.
 • Tilføj hernæst det smeltede smør, salt, sukker og hvedemel.
 • Æld bolledejen indtil du får en fast og jævn masse. Tilføj eventuelt mere hvedemel løbende.
 • Lad bolledejen hæve i 30 minutter tildækket med hviskestykke.
 • Klargør bageplade med bagepapir. Form dejen til 12 lige store boller og placer dem på bagepladen – hvor de hæver videre i 30 minutter.
 • Pensl dine boller uden mælk med æg. Det giver en flot farve. Lad herefter ovnen forvarme til 225 grader, hvor de bages i 10 minutter eller indtil gyldne.

Noter

Hvis dine boller skal være ekstra gyldne, så kan man vælge kun at bruge æggeblommen. Det er den pensling der giver det flotteste og mest skinnende resultat. Du kan evt. drysse med lidt sesam for udseendet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Scroll til toppen