vaniljecreme

Vaniljecreme Opskrift | Til Frugtsalat og Kagecreme

Vaniljecreme er den perfekte opskrift til frugtsalat eller til brug som kagecreme. Særligt denne vaniljecreme er velegnet til frugtsalat, siden konsistensen passer perfekt. Desuden er dette en super nem opskrift som kan laves indenfor få minutter.

Denne creme med vanilje, kan bruges som tilbehør til utroligt mange desserter. Så hvis du leder efter en gammeldags opskrift på en alsidig dessert, er dette hvad du mangler. Den er billig at lave, og du kan sagtens tage børnene med i køkkenet.

En kagecreme med vanilje

Jeg elsker gammeldags opskrifter. Om det så er en klassisk sveskegrød eller andre mælkebaserede desserter. Jeg lavede eksempelvis fornylig en kærnemælkssuppe, som ligeledes er skøn. Den kan nemlig også spises om dessert!

Kagecreme med vanilje er ligeledes en af de store klassikere indenfor det danske dessert køkken. Hvem har ikke fået en kagecreme i deres barndom? Det skulle endda ikke undre mig, du har spist den direkte fra skålen!

Denne vaniljecreme kan også bruges som kagecreme. Det kan dog godt være en god ide at gøre den lidt tykkere, sådan at kagen holder.

Hjemmelavet vaniljecreme til frugtsalat

Der findes mange gode opskrifter på dessert, men få er så lækre og simple som denne. En hjemmelavet vaniljecreme til frugtsalat kan nemlig noget helt specielt. Den bruger simple ingredienser og er nem at lave.

Trods den ikke kræver meget arbejde, er resultatet alligevel skønt. Man får det søde og syrlige fra frugten, samt det fede fra vaniljecremen. Desuden er det faktisk også en relativt kalorielet dessert opskrift.

Selvom vaniljecreme i sig selv er lidt fed, bliver den relativt lav i kalorier, når den spises med en frugtsalat. Man vil altså få langt mindre kalorier her, end ved at spise kage. Selv en banankage uden sukker vil have lidt flere kalorier!

Vaniljecreme til lagkage

Vaniljecreme kan bruges til mange ting, men naturligvis er lagkage en favorit. Den kan bruges mellem lagene, men også som tilbehør. Det er nemlig en creme som kan bruges til utroligt mange formål, herunder også frugt.

Du vil da også næppe blive skuffet over vaniljecreme som tilbehør til pandekager uden æg. Ja, mulighederne er mange. Opskriften er nemlig nem at lave og utroligt billig.

Hvis du følger en keto diet, kan vaniljecreme desuden også laves uden sukker. Dog vil lagekage næppe være din kop te, hvis det er tilfældet. Her kan jeg i stedet anbefale min keto kaffe, som indeholder masser smør.

vaniljecreme
Udskriv
3.88 fra 16 stemmer

Vaniljecreme til Frugtsalat og Kage

Vaniljecreme til frugtsalat og lagkage er den perfekte opskrift. Den kan bruges til en sund frisk dessert en sommerdag, eller som kagecreme på en fødselsdag. Denne vaniljecreme bruger godt med vanilje og æggeblommer, hvilket gør den brugbar til mange hjemmelavede kager.
Forb. tid5 min
Tilb. tid7 min
Samlet tid12 min
Ret: Smørcreme
Køkken: Dansk
Tags: Kagecreme, vanilje creme, vaniljecreme, vaniljecreme til frugtsalat
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 197kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 4 dl Mælk Helst sødmælk.
  • 60 g Sukker
  • 4 stk Æggeblommer
  • 2 spsk Vaniljesukker Du vil få det bedste resultat med en halv vaniljestang.
  • 2-3 spsk Maizenamel Afhænger af ønsket tykkelse.

Sådan gør du

  • I en medium-stor gryde tilføjes mælken, hvorefter den opvarmes langsomt. Sørg for det ikke begynder at koge!
  • I en anden skål, tilføjes maizenamel, æggeblommer, sukker og vaniljesukker. Denne blanding blandes, grundigt men ikke for meget. Brug evt. en spsk mælk til blanding.
  • Når mælken begynder at være tæt på kogepunktet, skal den førnævnte blanding tilføjes hertil. Gør det langsomt, så det ikke klumper.
  • Pisk din vaniljecreme grundigt og konstant. Det gør cremen tyk og betyder samtidig den ikke brænder på i gryden.
  • Fortsæt indtil du opnår den rette konsistens, hvorefter gryden tages af varmen.
  • Hæld din vaniljecreme i en anden beholder, eller sæt gryden direkte i køleskabet til køling.
  • Server til frugtsalat eller brug den som kagecreme.

Noter

Hvis du skal bruge din vaniljecreme som kagecreme, er det vigtigt den er helt kold inden brug. Skal den bruges til frugtsalat, vil jeg også anbefale den er kold. I det tilfælde er det dog mere et spørgsmål om dine præferencer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen