Roastbeef på Grill Opskrift | Perfekt Kernetemperatur

Roastbeef på grill er en simpel opskrift, som bruger enkelte ingredienser og giver et utroligt lækkert resultat. I modsætning til hvad man skulle tro, bliver den nemlig mør og saftig, hvis man altså holder øje med temperaturen.

Stegetiden afhænger meget af din grill, men som et udgangspunkt er roastbeef færdig når den opnår en kernetemperatur på 55-65 grader. Det er således lige meget om du bruger en kuglegrill, gasgrill eller anden.

Det vigtigste er blot du steget din roastbeef ved laveste varme, sådan at den kan blive langtidsstegt.

Bedste roastbeef kernetemperatur

Den bedste kernetemperatur på roastbeef afhænger af dine præferencer, men steges normalt til en temperatur på 55-65 grader. Hvis man er glad for meget rødt kød, så anbefaler jeg en kernetemperatur på 55 grader, mens 65 grader giver et mere stegt resultat.

Lige meget hvilket temperatur du vælger til din roastbeef, kan den bruges på samme måde. Det kan være som hovedret eller tilbehør til smørrebrød.

Hvis du mangler noget tilbehør til roastbeef, så kan jeg anbefale en Quinoa kålsalat. Alternativt kan den også spises til noget bulgur eller kartoffelmos.

For ikke så lang tid siden, lavede jeg en kartoffelmos med æg, som kunne være et godt bud. Brugen af æg gør den nemlig super cremet.

Brug roastbeef til smørrebrød eller sandwich

Roastbeef kan bruges til utroligt mange ting. Når man laver en roastbeef på grillen, skal den naturligvis spises herefter. Det ville næsten være ærgerligt at lægge den i køleskabet inden man smager på kødet.

Hvis du har viljestyrken til at efterlade noget kød, kan du med fordel lægge resterne i køleskabet. De gør sig nemlig utroligt godt til sandwich eller smørrebrød.

Alternativt kan det også sagtens spises koldt til en salat med olie-eddike dressing. Hvis du ikke er så meget til vinaigrette, finder du flere salatdressinger her.

Langtidsstegt roastbeef på grillen

Når man laver en langtidsstegt roastbeef, får man altid det bedste resultat. Ligesom med næsten alle andre kødtyper, så holder det bare bedre på smagen. Man får altså et mere saftigt og mørt stykke kød.

Med en stegetid på 40-45 minutter, får krydderierne nemlig også muligheden for at trænge ind i kødet. Hvad end du bruger salt, peber og rosmarin eller dine egne krydderier, så har en langtidsstegt roastbeef bare mere smag.

Hvis du mangler en god gasgrill kan jeg anbefale en Nexgrill gasgrill, som kan købes hos Coop. Hvis den er lidt for dyr, kan den også købes i billigere varianter!

Det er naturligvis vigtigt du holder en lav varme på grillen. Ikke kun må din roastbeef ikke få direkte varme, men den skal også holdes til en lav temperatur. Således bliver yderkanten nemlig ikke tør. En roastbeef må ikke være tør, så det er meget vigtigt.

roastbeef på grill
Udskriv
5 fra 1 stemme

Roastbeef på Grill og Tilberedning

Denne roastbeef på grill er nem og bruger simple ingredienser. Det er en langtidsstegt roastbeef, hvilket giver den perfekte tilberedning på en grill. Således opnår den nemlig den perfekte kernetemperatur uden at blive tør.
Forb. tid10 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid55 min
Ret: Kød
Køkken: Dansk
Tags: langtidsstegt roastbeef, roastbeef, roastbeef grillen, roastbeef på grill
Portioner: 5 personer
Kalorier: 340kcal
Forfatter: Gustav Hassert

Ingredienser

  • 1 kg Roastbeef
  • 40 g Smør
  • 2-3 spsk Salt
  • 1 spsk Peber
  • 1 stængler Rosmarin Valgfrit.

Sådan gør du

  • I en gryde smeltes smør. Når dit smør er smeltet kan du tilføje en spsk salt til sovsen.
  • Vend roastbeefen i smørret, eller pensl hermed.
  • Efter alt kødet har fået godt med smør, tilføjes rosmarin, salt og peber, samt eventuelle krydderier du måtte ønske at tilføje.
  • Herefter kan du vælge at lade den trække i 20-60 minutter, eller stege umiddelbart efter den er blevet krydret.
  • Tænd din grill eller gasgrill. Jeg anbefaler helt klart du bruger en gasgrill, da det giver en mere jævn varme. Med en almindelig kuglegrill og gasgrill, er det vigtigt at den ikke får direkte varme.
  • Steg roastbeefen ved laveste varme i 40-45 minutter, eller indtil den opnår en kernetemperatur på 60 til 65 grader. (Brug kødtermometer)
  • Når din roastbeef opnår den rette kernetemperatur, tages den af grillen og afkøles 5-15 minutter.

Noter

Når man laver en roastbeef er det essentielt at bruge et kødtermometer. Det gælder særligt grillen, siden der kan være stor forskel på disse. Forsøg at opnå en kernetemperatur på 60-65 grader, og mindst 55 grader.

Kategorier Hovedret

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering