En vegansk chokoladekage opskrift, som kan mindst lige så meget som de almindelige. Kagen er svampet, samtidig med at være luftig, og bruger endda en lækker glasur. Med denne glasur får du endnu mere smag til kagen.
Selvom en chokoladekage med kærnemælk kan være noget helt specielt, er konsistensen af denne veganske kage ikke langt fra. Smagen er naturligvis lidt anerledes, men ikke på den dårlige måde.
Du kan desuden også bruge en anden glasur end chokolade. Mange vælger at bruge en syrlig citronglasur, for at give kagen lidt syrlighed. Det kan være en god kontrast til den ellers søde smag.
En nem chokoladekage som ikke er tør
En af de helt store fejltagelser folk begår, når de laver chokoladekage, er at den bliver tør. Af den ene eller anden grund, er dette blot en opskrift, som ofte bliver tør. Det er der imidlertid ingen grund til.
Man kan nemlig nemt lave sin chokoladekage svampet og luftig. Det gælder for denne chokoladekage uden æg, men også mange andre. Jeg lavede fornylig en chokoladekage med kokos, som blev en stor succes.
Disse kan endda nemt laves i veganske versioner. Når det kommer til tørre veganske kager, er dette ikke en af dem. Jeg har nemlig gjort mig særligt umage for at lave en kage, som er både svampet og luftig. Alt sammen uden at bruge animalske produkter.
Vegansk Chokoladekage
Ingredienser
- 150 g Hvedemel
- 200 g Sukker
- 35 g Kakaopulver
- 1 tsk Natron
- 1/2 tsk Salt
- 250 ml Vand Varmt.
- 1 tsk Vaniljesukker
- 80 ml Solsikkeolie
- 1 tsk Æbleeddike
- 80 ml Chokoladeglasur (Rundt regnet)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader, almindelig ovn.
- I et fad på omkring 20×20 centimeter tilføjes hvedemel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt.
- Herefter tilføjes vand, solsikkeolie og æbleeddike. Bland disse sammen.
- Kagen bages ved 18 grader, i 30 minutter.
- Efter kagen er afkølet tilføjes der et lag chokoladeglasur. Det er vigtigt at kagen er afkølet inden du tilføjer glasur.